İstanbul'da emeklilere belediyeden kira desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), emeklilere yönelik kira destekleri hakkında detayları açıkladı ve başvuru sürecini resmen başlattı. Emekli vatandaşlara kira yardımı yapılacak kentsel dönüşüm desteği verilecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şartları açıkladı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin geçtiğimiz hafta aldığı kararlar doğrultusunda, kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden inşası için önemli adımlar atıldı.

HANGİ EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ VERİLECEK?

Meclis toplantısında, özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verilirken, riskli yapıların yeniden yapım maliyetlerine İBB tarafından %65 oranında destek sağlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, hane geliri belirli seviyelerin altında olan emeklilere %65'e kadar kira desteği verilecek.

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,
''Bu haberi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilerimizin görmesini sağlayalım. Yenileme maliyetinin %65'ni İBB olarak biz karşılıyoruz, ekstra 9 bin TL'de kira desteği veriyoruz'' dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kira yardımı için başvurular İstanbul Yenileniyor projesi kapsamında başladı ve ilk etapta 25 bin haneye toplamda yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak. Başvurular ve gerekli belgeler ile ilgili detaylı bilgiler İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilir durumda.

Ekonomi Haberleri