İktidara Yakın Yazar Duyurdu! Emekliye Zam Planı: Masada 3 Rakam Var

Saray'a yakın yazar Abdülkadir Selvi, seyyanen zam yapılacağını belirtti. Masadaki 3 rakamı açıkladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli maaşları konusunda çalışma yaptığını belirterek, "Bakan Vedat Işıkhan’ın çalışması 3 alternatiften oluşuyor. 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi. Bakan Işıkhan’ın emekliye seyyanen zam yapılmasına ilişkin olarak kabine toplantısında bir sunum yaptığı öğrenildi" diye yazdı.

10 bin lira alan emeklilerin maaşlarının 12 bin TL'ye yükseltilmesi durumunda 3 milyon 800 bin emeklinin faydalanacağını savunan Selvi, "12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kabul edilirse 4 milyonu aşkın emeklimiz bundan istifade edecek. Emeklilerimizin durumu kökten ele alınmayı hak ediyor" ifadelerini kullandı.

3 SEÇENEK

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, canlı yayında en düşük emekli maaşının çıkarılacağı oranı açıkladı. Atik, Bakanlar Kurulu'nda konuşulan 3 seçenekli formülü açıkladı.

Atik şunları söyledi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu konuyla alakalı bir sunum hazırlandı. En düşük emekli maaşına artış planlanıyor. Bu konuda bakanlar kurula bir sunum yaptılar ve orada 3 seçenekli bir plan sunuldu. En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL ve son yüzde 25'lik zamdan 1.8 milyon kişi bu zamma rağmen 10 bin TL almaya devam edecek. Toplumdaki bu isyan sonrası hükümet bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. 10 bin TL alan 4 milyon emekli için en düşük maaşın 12.500 TL olması hesaplandı. İkinci alternatif 13 bin, üçüncü alternatif ise 13.500 TL. Bunlar farklı seçenekler.

HAZİNE'DEN ŞERH

Bakanlar kurulunda konu görüşüldü ama net bir tavır alınmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı 'biraz daha dikkatli olunması' konusunda fikir belirtmiş ve tam bir karar verilememiş. Bakan Işıkhan ayrıntılı çalışma hazırladı. Bence birinci seçenek üzerinde duruluyor. TBMM'ye gönderilecek bir torba konun ile ay sonuna hazırlanması planlanıyor. Toplumdaki baskıyı hükümetin görmezden gelmesi mümkün değil. Hazine çok sıcak bakmasa da şu ana kadar yalanlayan çıkmadı. Bu düzenlemeyle en düşük emekli maaşı alan 4 milyona yakın vatandaş 12.500 TL seviyesine getirilecek. Bu zam tabi ki de derdi çözmez ama bu yönde irade olduğu görünüyor.

EMEKLİYE ZAM GELECEK Mİ?

AKP sözcüsü Ömer Çelik, dün yaptığı açıklamada emekliye zam gelecek mi sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

  • "Emekli konusunda çalışılıyor, çalışma devam ediyor. Bugün yarın da devam edecek. Ama bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı, şu zaman yetişir gibi değerlendirme yapılması söz konusu değildir. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumumuzun yanında olmaya devam edeceğiz"

Ekonomi Haberleri