İflasın pençesinde olan 9 büyük AVM için yeni gelişme! Talipler var

Türkiye'nin dört bir yanında hızla artan alışveriş merkezleri, ekonomik krizin etkisiyle zor günler geçiriyor. Borç yükü altında ezilen 9 alışveriş merkezi, iflasın eşiğine gelmiş ve mahkeme, 600 milyon euroluk borç nedeniyle kesin mühlet kararı vermişti. Ancak bu iflasın eşiğindeki alışveriş merkezleri için üç şirketin talip olduğu bildirildi.

İflasın pençesine düşmüş olan 9 alışveriş merkezi için yeni bir gelişme yaşandı: Talipler belirdi.

Forum AVM'leri için iflas talebinde bulunan alacaklılara, mahkeme tarafından 1 yıllık kesin mühlet kararı verilmiş ve alışveriş merkezlerini haczedilemez ilan etmişti. Yılda 100 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken alışveriş merkezlerinin satışa çıkarıldığı belirtildi. AVM'lerin satışı için 3 firma talip olmuş durumda. İşte detaylar:

Üç büyük holding tarafından yapılan girişimlerle, yaklaşık 600 milyon Euro borcu bulunan 9 alışveriş merkezine talip olundu. Gayrimenkul piyasasından elde edilen bilgilere göre alıcılar arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO gibi sektörün devleri yer alıyor. Ancak satış bedeli henüz açıklanmadı.

Türkiye genelinde 9 alışveriş merkezine sahip olan grubun, geçici mühlet kararı alındıktan sonra mahkeme, atadığı bir komiser heyeti ile alışveriş merkezlerinin mali durumunu denetlemesini istedi. Bir yıllık süre içinde alışveriş merkezlerinin satılmaması veya borçlarda belirgin bir düşüş yaşanmaması halinde, mahkemenin 2025 yılı itibarıyla Türkiye'nin önde gelen alışveriş merkezleri için iflas kararı alması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri