İddialar yalan çıktı, sonuç beklenenden farklı oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı hakkında çıkan iddialar, yatırımcıları şoke etti. Sermaye Piyasası Kurulu, piyasa manipülasyonuyla ilgili harekete geçti.

Son işlem gününde sosyal medyada yayılan istifa iddiaları, Borsa İstanbul'u alt üst etti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yatırımcıları zarara uğratan bu yanıltıcı haberler üzerine inceleme başlattı.

Haftanın son işlem gününde, sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair asılsız haberler yayıldı.

Bu haberler, Borsa İstanbul pay piyasasında olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden oldu. SPK, bu tür manipülatif hareketlere derhal harekete geçti.

YANILTICI HABERLERE KARŞI ANINDA MÜDAHALE

SPK, yatırımcıları yanıltarak zarara uğratan sosyal medya hesaplarıyla ilgili hukuki işlemleri başlattığını duyurdu. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesi uyarınca, piyasada dolandırıcılık amacı taşıyan kişilere 3 ila 5 yıl hapis ve adlî para cezası verilebileceği belirtildi.

YATIRIMCILARA UYARI

SPK, yatırımcıları, resmi makamlardan gelmeyen haberlerin ciddiye alınmaması konusunda uyardı. Manipülatif haberlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekonomi Haberleri