Hükümete yakın ismin arazisi icradan satışa konuldu: Kamu bankası verdiği krediyi alamadı!

AKP döneminde aldığı özelleştirme ihaleleri ile adından söz ettiren Yıldızlar SSS Holding’e bağlı İzmir Çeşme’deki 13 dönümlük arazi, üzerinde bulunan inşaat halindeki otelle birlikte icradan satışa konuldu. Denize nazır arazi ve otel için düzenlenen ihalede en yüksek teklif 1 milyar 200 milyon TL oldu.

Halktv.com.tr/EKONOMİ

Halk Bankası, Söğütsen Seramik AŞ’ye verdiği krediyi tahsil edemedi. Banka, alamadığı kredi nedeni ile söz konusu şirketin kredisine kefil olan Yıldız Bakır Madencilik AŞ, Eti Gümüş AŞ ile anılan şirketlerin sahipleri, Cihan, Vahip ve Sebahattin Yıldız’a yönelik icra takibi başlattı.

1.2 MİLYAR LİRALIK TEKLİF GELDİ

Başlatılan takip sonrası, ipotek konulan Çeşme’deki değerli mülk satışa çıkarıldı. Çeşme İcra Dairesi eli ile yürütülen ihalede 13 dönümlük arazi ile üzerinde yapımı devam eden otel için 417 milyon TL’lik bedel belirlendi. En son bugün tekliflerin alındığı ihalede en yüksel teklif 1.2 milyar lira oldu.

ÖZELLEŞTİRME İHALELERİ İLE BÜYÜDÜ

Yönetim Kurulu Başkanlığını Sebahattin Yıldız’ın yaptığı Yıldızlar SSS Holding, özelleştirmeden aldığı tesislerle önemli bir ivme kazandı. Kamuya ait Eti Gümüş, Yıldızlar SSS Holding’e geçen en önemli tesis konumundaydı. 2000’li yıllara kadar seramik bayiliği yapan Yıldızlar, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin de özelleştirme ihalesini kazanmıştı.


Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız

Ekonomi Haberleri