Hiçbir tahmini sekmeyen ünlü yatırım bankası açıkladı: Altın ve gümüş için rakam verdi

Dünyaca ünlü yatırım bankası JPMorgan, son tahminlerinde altın ve gümüş fiyatları için yükseliş öngörüyor.

Ons altın, tüm zamanların en yüksek seviyesini 17 Temmuz tarihinde 2483 dolar seviyesine çıkarak yenilemişti. Altın, yarın bitecek olan haftayı da kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Güvenli liman altın, saat 12.45 itibarıyla yüzde 0,91 düşüşle 2375 dolardan işlem gördü.

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonla mücadelede faiz artırımlarına devam etse de, piyasalarda faiz indirimlerine yönelik beklentiler de artıyor. Tahminler, Fed'in önümüzdeki hafta faizi sabit tutsa da, yıl sonuna kadar toplamda 3 kez faiz indireceği yönünde.

Benzer şekilde dünyaca ünlü finans devleri de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

JP MORGAN'IN ALTIN BEKLENTİSİ

ABD'li yatırım bankası JPMorgan altın ve gümüş için, 2025 yılı fiyat hedeflerini revize etti. Dünyaca ünlü banka, ons altın için 2025 yılı hedef fiyatını 2800 dolara yükseltti.

JP MORGAN'IN GÜMÜŞ BEKLENTİSİ

ABD'li dev banka JPMorgan, ons gümüş fiyatı için beklentisini 36 olarak ifade etti. Ons gümüş fiyatı şu dakikalarda 27,82 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Ekonomi Haberleri