Yapıştırıcılar ve sızdırmazlık malzemelerinde dünya lideri Henkel, büyük bir sürdürülebilirlik adımı attı. Şirket, Orta Doğu ve Afrika’daki sekiz üretim tesisinde yenilenebilir elektrik kaynaklarına geçti. Bu geçiş, yerinde güneş enerjisi kurulumları ve harici yenilenebilir kaynakları kapsıyor.
CO2 EMİSYONLARINI SIFIRLADI
Henkel, bu sayede elektrik kullanımından kaynaklanan CO2 emisyonlarını sıfırladı. Türkiye ve Kenya’da fotovoltaik güneş enerjisi ve hidroelektrik kullanıldı. Güney Afrika’da rüzgar enerjisi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise güneş enerjisi tercih edildi.
YILLIK 10.471 TON CO2 AZALIMI
Bu yenilikçi adım, Henkel’in yıllık 10.471 ton CO2 emisyonunu azaltmasını sağlıyor. Bu miktar, benzinle çalışan yaklaşık 2.500 arabanın bir yıllık emisyonuna eşdeğer. Veya New York - Singapur arasında yapılan 2.700 uçuşun karbon ayak izine denk geliyor.
2030 HEDEFİ: YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ
Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı Mehmet Yılmaz, şirketin sürdürülebilirlik hedeflerini vurguladı. 2030 yılına kadar tüm elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı planlıyorlar. 2023’ten beri Türkiye’deki tesislerinde bu hedefe ulaştıklarını belirtti.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE LİDER ROLÜ
Henkel’in bu başarıları, şirketin sürdürülebilirlik liderliğini pekiştiriyor. 2030+ Sürdürülebilirlik Hedefleri Çerçevesi kapsamında iklim pozitif operasyonlar hedefliyorlar. Amaca yönelik büyüme stratejisi ile tüm paydaşlar için daha fazla değer yaratmayı amaçlıyorlar.