Halka Arzına Girenler Derin Bir Oh Çekecek! Dev Metal Şirketi 1 Milyar Liralık İhracat Anlaşması Açıkladı

Aralık 2023'te halka açılan Mega Metal şirketi, cirosuna 35 milyon dolar katkı sağlayacak bir sipariş aldı.

7-8 Aralık tarihlerinde MEGMT hisse koduyla Borsa İstanbul şirketleri arasına katılan Mega Metal’in halka arzında toplam büyüklük 1 milyar 775 milyon 825 bin TL'ye ulaşmıştı. Dev metal şirketi hisse alanları sevindirecek bir gelişme yaşandı.

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz, yurt dışı yerleşik uluslararası bir müşterisi ile 2024 yılının sonuna kadar toplamda 3500 ton sipariş alınma konusunda yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır." denildi.

Açıklamada söz konusu siparişin, şirketin 2024 cirosuna toplamda 35 milyon dolar katkı yapmasının beklendiği belirtildi.

Açıklama görüşlerine yer verilen Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, geçen yıl bir büyüme ivmesi yakalayarak, yılı 11 milyar TL'yi aşkın ciro ve 300 milyon TL net kar ile kapamayı başardıklarını belirtti.

Satışlarını geçen yıla göre yüzde 33 artırarak 43 bin tona ulaştırdıklarını kaydeden Turgut, "Şirketimizin önümüzdeki dönemde de bu hızlı ve güçlü büyümeyi sürdürmesini hedefliyoruz. Bu yeni iş birliği de hedeflerimizi gerçekleştirmede önemli bir basamak teşkil edecek." ifadelerini kullandı.

2023 YILI KARINI AÇIKLAMIŞLARDI

Mega Metal, 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını27 Şubat'ta kamuoyuna açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, satışlarını geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 artıran Mega Metal, 2023 yılını 11 milyar lira ciro ile kapattı. FAVÖK'ü yüzde 65'lik artışla 895 milyon lira seviyesini aşan şirketin net karı ise geçen yıla göre yüzde 267 artış göstererek 300 milyon lirayı geçti.

Ekonomi Haberleri