Güneydoğu'da kritik iki bölge için acele karar!

TPAO’nun başvurusuyla Diyarbakır ve Batman’daki stratejik bir bölge için dikkat çeken bir hamle yapıldı. İlgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Diyarbakır ve Batman’daki sahalar için TPAO'nun kritik başvurusuna olumlu yanıt verdi. Söz konusu sahada yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor.

KRİTİK BÖLGE İÇİN ACELE KARAR

Diyarbakır ve Batman'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) petrol arama faaliyetleri kapsamında yer alan bazı araziler için kamulaştırma kararı alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Resmi Gazete'de yayımlanan kararla TPAO'nun talebini onayladı.

PAFTA NUMARALI SAHADA KAMULAŞTIRMA

MAPEG'in değerlendirmesi sonucu, Batman ve Diyarbakır sınırları içinde yer alan AR/TPO/K/M46-a1, a2 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında bulunan Kayıköy-1 kuyusunun lokasyon sahası ve yolunun kamulaştırılmasına karar verildi. Bu karar, arazi sahiplerinin rayiç bedelin üzerinde fiyat talep etmesi nedeniyle anlaşma sağlanamayan ve Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından acele el koyma kararı alınan bir parseli kapsıyor.

14 BİN METREKARELİK ALAN KAMULAŞTIRILDI

Batman'ın Merkez ilçesine bağlı Diktepe (Hıncıkan) köyünde bulunan 210 ada, 1 numaralı parseldeki 14 bin 724,45 metrekarelik alan, TPAO'nun petrol arama faaliyetleri için kamulaştırıldı. Bu karar, petrol arama faaliyetlerinin devamı açısından büyük önem taşıyor.

Ekonomi Haberleri