Gram Altın İçin Rekor Konuşuluyor! Son 2 Haftadır Herkes Bu Bileziklere Yöneldi

Altın, düşük enflasyon ve yüksek talep nedeniyle değer kazanıyor. Uzmanlar, geri çekilmeyi bekleyerek alımı öneriyor. Hediyelik bilezikler düğün sezonunda popüler...

ABD Merkez Bankası'nın (FED) enflasyon verileri altın piyasasında yükselişe neden oldu. Enflasyonun beklentinin altında açıklanmasıyla altın, dolar karşısında değer kazandı. Kanal D Haber'de konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yeni rekorlara imza atabileceğini belirtti. Gram altın, son günlerde yüzde 1,5 oranında artış göstererek 2504 TL seviyesine yükseldi. Ons altın ise yüzde 1,6 artışla 2415 dolara kadar çıktı.

UYGUN ZAMAN NEDİR?

Ancak, Yatırım Finansman Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Yönetmeni Vahap Taştan, altının fiyatının şu an için yüksek olduğunu belirtti. Taştan'a göre, bir süre daha beklemek ve olası geri çekilmeleri takip etmek daha mantıklı olabilir. Bir ay içinde altında bir düşüş yaşanması durumunda alım yapmanın daha uygun olacağını ifade etti.

HEDİYELİK BİLEZİKLERİN POPÜLERLİĞİ

Türkiye genelinde düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kuyumcularda yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, düğünlerde hediye olarak tercih ettikleri hediyelik bilezikleri tercih ediyorlar. Bu bilezikler genellikle 8 ayar altından yapılmakta ve diğer türlerine nazaran daha hafif ve ekonomik olmaktadır. Baklava, enli, kumlu gibi çeşitlerde olan hediyelik bileziklerin fiyatları ise şu şekilde:

Enli Altın Bilezik 1 cm 6,80 gr: 13.550 TL
Baklava Hediyelik Altın Bilezik 3.1 gr: 5.700 TL
Enli 8 Ayar Altın Bilezik 15 mm 7.3 gr: 12.500 TL
Kumlu 8 Ayar Altın Bilezik 7,00 gr: 11.000 TL

Ekonomi Haberleri