Google, 23 milyar dolara satın alacaktı: İmza son anda iptal edildi

Google, 23 milyar dolara siber güvenlik şirketi Wiz'i satın almak için girişimlere bulunduğunu açıklamıştı. İddialara göre anlaşma son anda bozuldu.

Google, siber güvenlik şirketi Wiz'i 23 milyar dolara satın almak için görüşmelere başlamıştı. The Wall Street Journal'da yer alan habere göre Wiz, satın alma sürecinden çekildi.

Wiz CEO'sunun aktardığına göre satış iptalinin şirketin halka arz planlarından kaynaklandığı açıklandı.

GOOGLE'IN EN BÜYÜK SATIN ALMASI OLACAKTI

nbc-e'de yer alan habere göre Google'ın 23 milyar dolarlık bu satın alması aslında şirket tarihinin en büyük satın alması olacaktı. Ayrıca Wiz'i satın almak, Google'ın Amazon.com ve Microsoft gibi rakiplerinin gerisinde kaldığı bulut bilişim alanındaki tekliflerini artırmasına yardımcı olacaktı. Öte yandan Wiz ile yapılacak bir anlaşma antitröst incelemesine yol açabilirdi.

WİZ NE İŞ YAPIYOR?

Wiz, siber güvenlik sağlayıcıdır. Bu yılın başında 12 milyar dolarlık değerlemeyle 1 milyar dolar toplayan Wiz, 2020 yılında kuruldu.

Şirket, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Index Ventures ve Lightspeed Venture Partners gibi Silikon Vadisi'nin tanınmış girişim sermayedarları tarafından destekleniyor.

Google, 2012'de 12,5 milyar dolara Motorola Mobility'yi, iki yıl önce de 5,4 milyar dolara siber güvenlik şirketi Mandiant'ı satın almıştı.

Ekonomi Haberleri