Goldman Sachs tarihi seviyeyi göreceğimizi açıkladı

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, 2025'in başlarında altın fiyatlarının tarihi bir seviyeye ulaşabileceğini öngördü... Merkez bankalarının talebi ve Fed'in faiz kararı altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD’li yatırım devi Goldman Sachs, yayımladığı son raporda altın fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı. 2025’in başlarında ons altının 2.700 dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bankanın bu tahmininde, merkez bankalarının güçlü talebi ve Fed’in faiz indirimine gideceği beklentisi etkili.

FED FAİZ İNDİRİMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Banka analistleri Lina Thomas ve Daan Struyven, raporlarında Fed’in bu hafta açıklayacağı 25 baz puanlık faiz indiriminin ardından altın fiyatlarında taktiksel bir düşüş olabileceğine dikkat çekti. Ancak bu geçici düşüşe rağmen, uzun vadeli altın ticareti tavsiyelerini ve 2025’in başlarındaki 2.700 dolar hedefini yinelediler.

MERKEZ BANKALARININ TALEBİ ÖNE ÇIKIYOR

Altın fiyatları üzerindeki bir diğer önemli faktör olarak merkez bankalarının güçlü talebi öne çıkıyor. Raporda, faiz oranlarındaki değişikliklerin altın piyasasında dalgalanmalara neden olmaya devam edeceği de belirtildi. Buna ek olarak, fiziki altınla desteklenen borsa yatırım fonlarının, faiz oranları düştükçe yükseldiği vurgulandı.

Ekonomi Haberleri