GESTAŞ'tan devasa zam

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı GESTAŞ Deniz Ulaşım, Geyikli-Bozcaada ulaşımına devasa zam yaptı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, X hesabından GESTAŞ'in dudak uçuklatan fiyatlarına tepki gösterdi. Işık, GESTAŞ'ı bir deniz ulaşımı değil adeta bir havayolu şirketi gibi ücret aldığını söyledi.

Işık, Geyikli-Bozcaada otomobilli vapur seferinin 1.590 lira olduğunu söyledi.

"BÖBREKLERİ KARGOYLA MI YOLLAYALIM"

"Böbrekleri kargoyla mı yollayalım yoksa gelip elden mi alırsınız GESTAŞ havayolları" diyen Işık, çevirimiçi bilet fiyatının da 3 bin 050 lira olduğunu yazdı. Işık ayrıca, sefer fiyatlarının erken rezervasyon Portekiz biletlerinden de ucuz olduğunu iddia etti.

GESTAŞ'ın internet sitesinde bugün (25 Ağustos) bilet alınırsa Işık'ın dediği fiyattan yarın alınırsa da en düşük 2 bin 115 liraya fiyat verildiği görüldü.

GESTAŞ, ayrıca kamuoyundan gelen tepkilerin üzerine zam açıklaması yaptı.

GESTAŞ'IN GÜNCEL ÜCRET TABLOSU

"Artan maliyetler" nedeniyle 'zaruri' bir zam söz konusu olduğun söyleyen Çanakkale Valiliği'ne bağlı GESTAŞ şunları sarf etti:


24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesiyle, özellikle Bozcaada hattındaki fiyat artışıyla ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

1- Şirketimiz tarafından yürütülen deniz ulaşımında artan maliyetler göz önüne alınarak, 24.08.2024 tarihinden geçerli olmak üzere bütün hatlarda ücret tarifelerinde %40 artış yapılması zarureti hasıl olmuştur.

2- Buna göre, Geyikli-Bozcaada hattı otomobil fiyatı 570 TL iken, 24 Ağustos 2024 tarihindeki yeni fiyat tarifesinde 795 TL olarak güncellenmiştir.

3- Ayrıca, 24.08.2024 tarihi itibariyle tüm hatlarımızda geçerli olan yeni ücret tarifesinde, yaya geçişlerindeki tüm fiyatlar sabit kalmış, yaya yolcu bilet fiyatlarına artış uygulanmamıştır.

4- Özellikle adalarda ikamet eden vatandaşlarımıza sunulan '%50 indirimli geçiş avantajı' aynen korunmuştur. (Adakart geçiş ücreti 397,50 TL olmuştur.)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ekonomi Haberleri