Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, fırınlarda naylon poşetin ücretli olmasını ve İstanbul’un bazı ilçelerinde sürdürülen kağıt ambalajın kullanılması gerektiğini belirterek, “Ekmeğe zarar vermeyen ve geri dönüşümü kolay kağıt ambalaj kullanılması hem atıkları önlüyor hem ekmeğin bayatlama süresini iki kat uzatıyor. Ayrıca zincir marketler ekmek satmasın. Ekmekte israfı ve zammı önlemenin yolu fırıncılardan geçiyor” dedi.
Fırıncılardan naylon poşet talebi
Marketlerde plastik poşetlerin ücretlendirilmesinin ardından Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek poşetlerinin de ücretli olması gerektiğini söyledi.