Faiz kararı sonrası çarpıcı açıklama İslam Memiş'ten geldi: Bir sabah uyandığınızda...

Ekonomide haftanın en büyük belirleyicisi Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı faiz kararıydı. Temmuz ayında TCMB'nin kararı faizi sabit tutma yönünde oldu. Politika faizinin 500 baz puanda kalmasını ilk yorumlayanlardan İslam Memiş dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararını açıkladı. Faizi sabit tutma kararı aldı. Karar neticesinde Merkez Bankası politika faizi yüzde 50'de kaldı. Mayıs ve Haziran ayında da faizi sabit tutma kararı alan Merkez Bankası bu yıl bir kez daha faizi sabit tutma kararına imza attı.

Faiz kararının ardından ilk uyarı altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi.

"ETKİLER CEPLERİMİZE YANSISIN"

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve parasal sıkılaştırma adımlarının krediler üzerinde yaratacağı etkileri değerlendirdi. Memiş, "Buradaki fiyat politikaları çok önemli. Merkez Bankası'ndan şahin tonda açıklamalar geldi tıpkı diğer Merkez Bankaları gibi. Enflasyonda kalıcı düşüş yakalanmadan herkes 'hamle yapmayacağım' diyor. Dünya liderleri bir savaş riskinden bahsediyorsa ortada ciddi bir risk vardır. Bizim ihtiyacımız olan şeyler belli. Bu etkiler ceplerimize yansısın, çarşı pazara yansısın, vatandaş araba ve ev alabilsin. Kredi muslukları tarafında ihtiyaca göre taleplerin karşılanması gerek. İş dünyasında çekler patladı senede döndü. Senede dönen piyasa alarm veriyordur. Arkada bir tahribat vardır" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri