EYT'de bir detay daha ortaya çıktı! EYT'de ilk maaş Nisan'da! Peki yetişmezse ne olacak?

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından başvurular devam ederken, EYT’liler ilk maaşlarını Nisan ayında alacak. Ancak gecikme olması durumunda ne olacağı merak ediliyor... EYT'de bir detay daha ortaya çıktı! EYT'de ilk maaş Nisan'da! Peki yetişmezse ne olacak?

EYT'de bir detay daha ortaya çıktı. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’ne göre, emekli aylığının 90 gün içinde ödenememesi durumunda SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı tespit edilen kişilere, yazılı talepte bulunmaları halinde ilerideki emekli aylığı alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebiliyor. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından başvurular devam ederken, EYT’liler ilk maaşlarını Nisan ayında alacak. Ancak gecikme olması durumunda ne olacağı merak ediliyor... EYT'de bir detay daha ortaya çıktı! EYT'de ilk maaş Nisan'da! Peki yetişmezse ne olacak?

EYT AVANS

Avans miktarı her üç ay için, net asgari ücretin üç katını (25 bin 523 TL) geçmemek üzere SGK tarafından belirlenebiliyor. Avansın emekli aylığından fazla olan bölümü, her ay 4’te 1 oranında kesilerek mahsup ediliyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, maaş ödemelerinin yoğunluk nedeni ile gecikme ihtimali söz konusu olursa EYT’lilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) avans ödemesi alabileceklerini belirtti.

Radyo Sputnik’te Aysel Alp’i programına katılan Karakaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının sayıca az olduğunu belirterek, bu noktada oluşabilecek bir yığılma durumunda nasıl bir yol izleneceğini aktardı.

Karakaş, “Diyelim ki çok aşırı bir yığılma oldu. Gecikme oldu. Nisan, Mayıs, Haziran’da ödenmedi. Bu noktada asla bir hak kaybı olmayacak. Nisan ayından itibaren gecikmiş aylar dahil bütün ayların maaşlarını topluca alacaklar. Eğer ki gecikmeler 3 ayı bulursa ve geçerse bunlar SGK’ya gidip avans da alabilirler. Avans uygulaması var” dedi.

Ekonomi Haberleri