Evlilik kredisi uygulamasına yeni iller eklendi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili güncel verileri açıklayarak dahil edilen yeni illeri duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Göktaş, bu fonun pilot uygulamasının depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatıldığını belirtti.

Evlenecek gençler için sunulan 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteği, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunuluyor. Bakan Göktaş, bu destek paketinin büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti.

Projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını söyleyen Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift söz konusu krediden yararlandı" dedi.

İŞTE YENİ DAHİL EDİLEN İLLER

Göktaş, şöyle devam etti:

"Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık.

Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz."

Göktaş, Bakanlık olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Ekonomi Haberleri