Ev sahiplerine kötü haber! Nur topu gibi yeni vergi geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hedefinde ev sahiplerinin olduğu ortaya çıktı. O ev sahiplerinden ilave vergi alınması gündemde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in odak noktası, ''Hayalet evler'' olarak belirlendi. Meclis'te birinci vergi paketi görüşülmeye başlandığında, ikinci vergi paketiyle ilgili sızan bilgiler kamuoyuna yansımaya başladı. İkinci vergi paketince, birden fazla eve sahip olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi alınması ve 600 bin boş konut olarak adlandırılan hayalet evlerden ek emlak vergisi talep edilmesi planlanıyor.

HEDEF BİRDEN FAZLA EVİ OLANLAR!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda birinci vergi paketi görüşmeleri başladığı sırada ortaya çıkan bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hedefi, birden fazla eve sahip olanlar ile 600 bin hayalet ev sahibini kapsıyor.

İkinci vergi paketinde, birden fazla ev sahibi olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak adlandırılan 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınması planlanıyor. Komisyon, birinci vergi paketi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, ikinci vergi paketinin detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Gayrimenkullerin vergilendirilmesi öncelikli hedef olarak belirtilirken, kiralar ve gayrimenkul satışlarına yönelik yeni vergilerin uygulanması için yapılan etki analizlerinin son aşamaya geldiği ifade ediliyor.
İkinci vergi paketinde yer alması beklenen bir diğer önemli madde, konut ve ofis alım-satımlarında ve kiralamalarında piyasa değeri üzerinden vergi alınması.

Konutu alımdan sonraki 3 yıl içinde satanlardan ek vergi talep edilmesi kesinleşti. Ayrıca, birden fazla ev sahibi olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi ve 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınması öngörülüyor.

Diğer bir konu ise kira gelirlerinin beyan edilmemesi durumunda artırılacak cezalar ve kira giderlerinin beyan edilmemesi halinde uygulanacak cezalar. Lojmanlarda kira fiyatı düzenlemesi yapılması da bekleniyor.

Ekonomi Haberleri