Ev alacaklar dikkat! Büyükşehirlerde kira fiyatları terse döndü

Merkez bankası verileri ev fiyatlarındaki düşüşün devam ettiğini gösterdi. Mayıs ayında enflasyondan arındırılmış fiyatlarda yüzde 14,9'luk bir düşüş vardı. Bu durum 7 aydır ev fiyatlarının enflasyonun altında seyrettiğini gösteriyor.

Ev fiyatlardaki düşüş sürüyor. "Peki yabancıya satışlar düşüş var mı?" sorusu akıllara yerleşti.

YABANCIYA SATIŞTA DA DÜŞÜŞ VAR

Türkiye’de yabancılara konut satışında önemli bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, yüzde 50 seviyelerini aşarak dikkat çekici bir boyuta ulaştı.

Uzmanlar konut fiyatlarındaki düşüşün bir süre daha devam edeceğini ifade ediyor. Bu dönemde taşınmazların alınıp kiraya verilmesi usulunun daha makul olduğunu söyleyen uzmanlar, konut fiyatlarında gerileme varken kiralarda herhangi bir gerileme olmadığını da ifade etti.

KİRADA EN ÇOK ARTIŞ NEREDE YAŞANDI?

En çok artışlar şu anda Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanıyor. Erzurum’da kiralar son 1 yılda yüzde 170 arttı. O bölgedeki illerde yani Gümüşhane’den Urfa’ya kadar birçok ilimizde yüzde 100’ün üzerinde artışlar var.

BÜYÜKŞEHİRLERDE KİRADA SON DURUM

İstanbul’da kiralık konut fiyatları metrekarede 230 TL seviyelerinde, yani 100 metrekare bir daire 23 bin TL seviyesinde. İzmir’de bu rakam 190 TL Seviyelerinde yani 100 metrekarede 19 bin TL. Ankara’da ise yaklaşık 170 TL seviyelerinde yani 100 metrekare bir daire için 17 bin TL seviyelerinde diyebiliriz.

Ekonomi Haberleri