Esnafın Feryadı! Bu Hasta Yaşamaz

Türkiye'de ayakkabı sektöründe yerli üreticiler, ithalat ve kaçak üretim baskısıyla karşı karşıya. EGE Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz, maliyetlerin yüksekliği ve çakma ürünlerin piyasayı işgal etmesi nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirtti. Durmaz, "Rekabet bitti, esnaf kan kaybediyor," dedi.

Ege Telgraf'tan Nihat Ak'ın haberine göre Türkiye'deki yerli ayakkabı üreticileri, ithalat ve kaçak üretimle mücadele ediyor. Yüksek maliyetler ve hammadde temininde yaşanan sıkıntılar esnafı zora sokuyor. EGEAYSAD Başkanı Erdal Durmaz, “Rekabet bitti,” diyerek durumu özetledi.

ÇAKMA ÜRÜNLER VE KAÇAK ÜRETİM

Piyasada çakma ürünlerin artması ve kaçak üretimin yaygınlaşması, yerli üreticilerin rekabet gücünü kırıyor. Bu durum, esnafın maliyetlerini karşılayamaz hale gelmesine neden oluyor. Durmaz, “Çakma ürünler esnafı bitiriyor,” diyerek tepkisini dile getirdi.

BÜYÜK FİRMALARIN FİYAT AVANTAJI

Büyük firmaların fiyat avantajı küçük esnafı köşeye sıkıştırıyor. Küçük ölçekli üreticiler, büyük firmalarla rekabet edemiyor. Durmaz, “Büyük firmalarla baş edemiyoruz,” diyerek sektörün zor durumda olduğunu vurguladı.

ESNAFIN ÇARESİZLİĞİ

Esnaf, ithalat ve kaçak üretimin yarattığı baskı altında eziliyor. Çaresizlik içinde çözüm arayan esnaf, destek bekliyor. Durmaz, “Esnaf kan kaybediyor,” dedi.

ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Yerel üreticiler, ithalat baskısı ve kaçak üretimle mücadele için çözüm arayışında. Destek bekleyen esnaf, maliyetlerin düşürülmesi ve hammadde temininde kolaylık sağlanmasını istiyor. Durmaz, “Çözüm için birlik olmalıyız,” diyerek çağrıda bulundu.

Ekonomi Haberleri