Erdoğan'ın Masasına Getirildi: En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu!

Yarın yapılacak Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması beklenen emekli zammını Halk TV Programcısı Ekrem Açıkel açıkladı. Erdoğan'ın masasına getirilecek değişiklikle birlikte en düşük emekli maaşı bu seviyeye çıkarılacak.

Erdoğan, 15 Temmuz ile alakalı etkinliklere katılıyor ve sonrasında toplantıya gidecek. Yarın emekli kararı açıklanacak.

Milyonlarca emekli yok sayıldı. İlk kez bilinçlendik ve 31 Mart'ta sandıkları sarstık. Özgür Özel'in mitingleri de etkili oldu ve sıkışan Erdoğan, mecburen bu utanç rakamından kurtulmak zorunda. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olabilir mi? İnsan haklarına aykırı. Asgari ücretin altında en düşük emekli maaşı kabul edilebilir mi?

Peki ne olacak? En düşük emekli maaşına zam gelecek. Ya 1500 lira (sıcak bakılmıyor), kuvvetle muhtemel 2000 lira ya da bir ihtimal 2500 lira olacak.

Elbette diyebilirsiniz ki 2500 TL değil de 3500 TL yapsa ne işe yarayacak ki? Öyle demeyin, bir duruş sergiliyoruz ve siyasileri bu adımları atmaya zorluyoruz. Rakamlar burada önemli değil. Rakamların arkasındaki anlam önemli.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN LİRAYA YÜKSELECEK!

Sende hangi bilgiler var Ekrem diye sorarsanız, en güçlü ihtimal 12 bin lira olması. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ne tepki verdi bilmiyoruz. Türkiye'nin 2 numarası Cevdet Yılmaz'ın da ayrıca Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceği söyleniyor. En düşük emekli maaşı 12 bin lira olursa Hazine'ye aylık maliyeti 3 milyar lira.

Sadece garanti ödemelerinde, otoyol ve köprülerde 1.5 milyar lira ödeniyor müteahhitlere. Peki esas soru şu... Bu zam, 2 bin lira şeklinde bütün emeklilere seyyanen mi yapılacak yoksa en düşük emekli maaşı alan 1 milyon 610 bin emekliye mi verilecek? Bunu da bilmiyoruz. Ancak umut veren bir cümle var. Mehmet Şimşek'in aksine AKP kurmaylarının yazdıkları raporda Erdoğan'a sadece maaşı düşük olan emekliye bu zammı yaparsak haksızlık olur, tüm emeklilere 2 bin lira seyyanen aynı anda zam yapmamız lazım denildi.

Ekonomi Haberleri