'Erdoğan'ın Hamas demecinin politik ve ekonomik sonuçları olacak; rasyonel AKP’liler bile işin abartıldığını düşünüyor'

10Haber'in ekonomi yazarı Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e sert tepki göstermesi ve Hamas'ı terör örgütü olarak görmediğine yönelik sözlerinin hem diplomatik hem de ekonomik sonuçları olacağını yazdı.

Sağlam, "Bu sert söylemin yaklaşan seçimler nedeniyle ortaya çıktığını AKP’liler de kabul ediyor. Ancak sonuçlarını görünce, rasyonel AKP’liler bile işin abartıldığını söylediler" dedi.

Sağlam, bugün Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağını da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
"Piyasanın buna verdiği ilk tepki BİST’te iki kez devre kesicinin devreye girmesi ve büyük bir düşüş olarak ortaya çıktı. Son dönemde BİST’e katılımcı sayısının çok arttığını, AKP’lilerin yoğun olarak bu piyasada bulunduğunu düşünürsek, siyasi sonucu olması kaçınılmaz.

5 PUAN OLMAZSA ŞİMDİ DAHA ZOR OLUR

İşte bu gelişmeler, klasik bir deyişle; bugünkü faiz kararının önemini bir kat daha artırdı. Dün saydığımız yüksek faiz artışı gerektiren unsurlara, kocaman ekonomik sonucu olan siyasi riskler de eklendi. Bugün Merkez Bankası en az 5 puanlık artış yapmadığı takdirde piyasanın vereceği tepki büyük olacaktır.

Unutmayalım; yüksek faiz artışı yapılamazsa, seçim yaklaştıkça artık hiç artış yapılamaz. Yüksek artış olmazsa, Şimşek’in söylemine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşı çıktığı yorumları haklılık kazanır, güven hiç sağlanamaz."

Ekonomi Haberleri