Enflasyon ve faizde Türkiye yine üst sıralarda: İşte hayatımızı zehir eden sarmal

Türkiye, faiz oranında yüzde 37 ile Venezuela'nın ardından dünyada ikinci sırada yer alırken, enflasyonda yüzde 30,65 ile beşinci sırada bulunuyor. Ülkedeki aylık enflasyon oranları, birçok Avrupa ülkesinin yıllık enflasyonuna denk geliyor. Ekonomist İnan Mutlu, bu tabloyu "hayatımızı zehir eden sarmal" olarak nitelendirdi.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve faiz oranları, dünya sıralamalarındaki yerini koruyor. Ekonomik verilere göre ülkemiz, her iki göstergede de dünyanın en kötü performans gösteren ekonomileri arasında bulunuyor.

FAİZ VE ENFLASYONDA DÜNYA SIRALAMASI

Güncel verilere göre Türkiye, yüzde 37'lik politika faizi oranıyla Venezuela'nın (yüzde 58,59) ardından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Enflasyon cephesinde ise yüzde 30,65'lik oranla dünya beşincisi konumundayız. Önümüzdeki ülkeler sırasıyla Venezuela (yüzde 172), Güney Sudan, İran ve Arjantin olarak sıralanıyor.

TÜRKİYE’NİN AYLIĞI AVRUPA’NIN YILLIĞINA DENK

Türkiye'deki aylık enflasyon oranları, Avrupa ülkelerinin pek çoğunun yıllık enflasyonuna tekabül ediyor. Bu durum, ülkede ekonomik anlamda geçinebilmeyi ve üretim yapmayı zorlaştırıyor.

'İŞTE HAYATIMIZI ZEHİR EDEN SARMAL'

Ekonomist İnan Mutlu, bu duruma ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"İşte hayatımızı zehir eden sarmal. Ekonomi yönetiminin bu tabloyu değiştirecek kapasitesi zaten yok."

Ekonomi Haberleri