Enflasyon rakamları tabelayı da değiştirecek! Benzin ve motorine 2 TL üzerinde zam geliyor

TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları benzin, motorin ve otogazda da rakamları değiştirdi. Maktu ÖTV tutarları, 6 aylık üretici enflasyonu kadar zamlanırken benzin ve motorin fiyatlarında yaklaşık 2'şer liralık vergi artışı gerçekleşecek.

TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları doğrultusunda, benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında önemli artışlar gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 Temmuz 2023'te yayımlanan karara göre, akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanıyor.

Motorin ve Benzin Fiyatlarına 2 TL'den Fazla Zam:

TÜİK'in açıkladığı yüzde 19,49'luk 6 aylık üretici enflasyonu doğrultusunda motorinin litresindeki maktu ÖTV tutarı 8,86 TL'den 10,59 TL'ye, benzinin litresindeki maktu ÖTV tutarı ise 9,45 TL'den 11,29 TL'ye yükseldi.

Bu artışlarla birlikte, litre başına motorin fiyatı 2 lira 7 kuruş, benzin fiyatı ise 2 lira 21 kuruş zamlanacak.

Otogaz fiyatlarına ise 95 kuruş zam gelecek.

Yeni Akaryakıt Fiyatları:

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 44,70 TL, motorinin litre fiyatı ise 44,60 TL olacak.

Ankara'da benzinin litre fiyatı 45,70 TL, motorinin litre fiyatı ise 45,63 TL olacak.

İzmir'de benzinin litre fiyatı 46,06 TL, motorinin litre fiyatı ise 46,00 TL olacak.

Bu zamların ardından, akaryakıt fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Kur ve vergi artışlarına bağlı olarak hızla yükselen akaryakıt fiyatları, tüketici ve sektörler üzerinde baskı yaratmaya devam edecek.

Ekonomi Haberleri