Enerji deviyle ilgili flaş karar! İstenen para dudak uçuklattı

Hazine, Betim Enerji’nin yüzde 100 hissesini satıyor. Detaylar haberimizde!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine'ye ait olan Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yüzde 100 hissesini satışa çıkarıyor. Satış, kapalı teklif ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanmasıyla gerçekleşecek. Muhammen bedel 2,6 milyar TL olarak belirlendi.

KATILIM ŞARTLARI VE TEMİNAT DETAYLARI

İhaleye katılmak isteyen yatırımcılar, 130 milyon TL teminat ödemek zorunda. Teminat, nakit veya banka teminat mektubu olarak kabul edilecek. İhaleyi kazanan yatırımcının teminat oranını teklif tutarının yüzde 10'una yükseltmesi gerekiyor. Son teklif verme tarihi ise 19 Ağustos 2024 saat 16:30.

İHALE TARİHİ VE AÇIK ARTIRMA

İhale, 20 Ağustos 2024 tarihinde TMSF'nin İstanbul Esentepe'deki binasında yapılacak. Kapalı zarfla verilen teklifler açıldıktan sonra açık artırma gerçekleştirilecek.

ŞARTNAME VE İNCELEME SÜRECİ

Şartname bedeli 200 bin TL olup, veri inceleme ve tesis ziyareti için 500 bin TL daha ödenmesi gerekiyor. İlgilenen yatırımcılar, gerekli belgelerle başvurarak şartnameyi temin edebilir.

İhale, Fon Kurulu’nun onayıyla sonuçlanacak. Satış işlemi, Rekabet Kurulu'nun değerlendirmesine tabi olacak ve gerekli koşullar sağlanmazsa devre izin verilmeyebilir.

Ekonomi Haberleri