En Yetkili İsimlerden Biri Konuştu: Faiz İndirimini Destekliyorum

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz indirimi destekçisi oldu. Daly, ekonominin görünümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun soğuması ve ekonomik büyüme konularında öngörüler paylaştı. İlk kesintinin zamanlaması ise belirsizliğini koruyor.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, faiz oranlarının düşürülmesini destekliyor. Daly, gazetecilerle yaptığı yuvarlak masa toplantısında bu görüşünü açıkladı. "İstihdam, enflasyon, büyüme ve ekonominin görünümüne ilişkin verilerle, bazı politika ayarlamaları gerekli olabilir" dedi.

İLK KESİNTİ ZAMANLAMASI BELİRSİZ

Daly, faiz indiriminin zamanlaması konusunda yorum yapmadı. Politikanın nereye gittiğini söylemenin önemli olduğunu belirtti. Ayrıntıların gelecek verilere bağlı olacağını vurguladı. "Enflasyonun daha da soğuması muhtemel. Ekonomi, Haziran Fed politika yapıcı tahminlerinde öngörüldüğü gibi bir veya iki faiz indirimi yolunda" dedi.

EKONOMİDE İNİŞLİ ÇIKIŞLI İLERLEME BEKLENİYOR

Daly, ekonomide potansiyel olarak inişli çıkışlı bir ilerleme beklediğini söyledi. Faiz indirimlerinin, ekonomiyi destekleme yönünde bir adım olacağını ifade etti. "Ekonomi, bu yıl bir veya iki faiz indirimiyle uygun yolda" dedi.

DAHA FAZLA VERİ BEKLENİYOR

Daly, yaklaşan toplantı öncesinde daha fazla bilgi toplanması gerektiğini söyledi. Hemen bir indirim çağrısında bulunmadığını belirtti. "Veriler, politikanın yönünü belirleyecek" dedi.

Ekonomi Haberleri