‘Emekliyim halimiz berbat’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İstanbul Kartal pazarında vatandaşlarla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük bir yoksulluk içinde olduğunu belirterek, “Pazar yangın yeri, vatandaş feryat ediyor” dedi. Çömez ayrıca, Türkiye’nin et ithalatının önemli bir bölümünü sağlayan şirketin ortaklarının AKP’li isimlerle olan akrabalık ilişkilerine dikkat çekti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, İstanbul Kartal’da bir pazar yerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Görüşmeler sırasında 64 yaşındaki emekli Münire Uğurlu’nun anlattıkları, Çömez’in iktidara yönelik tepkisini dile getirmesine sebep oldu.

MÜNİRE TEYZE: "20 BİN LİRA MAAŞLA GEÇİNEMİYORUM"

Uğurlu, Çömez’in “Durumun nasıl” sorusuna, “Emekliyim, bizim halimiz berbat. Yıllarca pirim ödedim emekli oldum şimdi muhtaç haldeyim” yanıtını verdi. 64 yaşındaki kadın, “20 bin lira maaş alıyorum, geçinemiyorum. Bu yaşta evlere temizliğe gidiyorum, mecburum. Gıda ihtiyacımı bile karşılamakta zorlanıyorum. En son Kurban Bayramı’nda et yedim” ifadelerini kullandı.

ÇÖMEZ: "TÜRKİYE'Yİ ÖZETLEDİNİZ"

Turhan Çömez, Uğurlu’nun sözlerine karşılık olarak, “Türkiye’yi çok güzel özetlediniz” dedi. Çömez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pazar yangın yeri, vatandaş feryat ediyor, emekliler büyük bir yoksulluk ve sefalet içinde, alım gücü yerlerde. Çarşı pazarı dolaşıp ihtiyaçlarını alamadan geri dönen çok sayıda vatandaşla karşılaştım. İktidar çarşı pazara çıksın, milletin halini görsün.”

Ekonomi Haberleri