Adana'da inşaat yalıtım malzemesi üretimi ve ihracatı yapan 56 yaşındaki Ethem Aydoğdu, emeklilik planları doğrultusunda 2019'da Karaisalı ilçesi Topaktaş Mahallesi'nde bir arazi satın aldı. Aydoğdu, burada koyun ve tavuk beslemeye başladı.
KAZDAN PEKİN ÖRDEĞİNE GEÇİŞ
Hayvancılıkla ilgilendikçe az yapılan kaz yetiştiriciliğine merak sardı. Ancak, Kovid-19 süreci ve sıcak hava nedeniyle istediği verimi alamadı. Üretim alanını bozmadan, Pekin ördeği yetiştiriciliğine yöneldi. Fransa'dan 3 bin 500 damızlık Pekin ördeği getirdi. 90 dönümlük çiftliğinde yılda 200 bin kapasiteli, 20 bin metrekare kapalı alanlı entegre tesis kurdu.
"TALEBE GÖRE KAPASİTEMİZİ SENEYE İKİ KAT ARTTIRABİLİRİZ"
Ethem Aydoğdu, "Ördek, halkın ulaşamadığı ve üst segmentte duran bir ürün. Halkın bütçesine göre seri üretim yapalım istedik. Hedefimiz, arz ve talebi yaratmak. Ördek etini marketlere, sofralara götürmek, herkesin ulaşmasını sağlamak" dedi.
FUAR VE ZİNCİR MARKETLERLE İLERLEYİŞ
Ördek etini tanıtmak için fuarlara katıldılar. Zincir marketlerde raflara sundular. Fuar ve marketlerden gelen bildirimler memnuniyet verici oldu. Aydoğdu, "Talebe göre kapasitemizi seneye iki kat arttırabiliriz" diye ekledi.
"BİZ BİR HOBİ OLARAK BAŞLADIK, ENTEGRE TESİS KURDUK"
Aydoğdu, çiftliği kurarak iş hayatından hiç çıkmadığını söyledi. "Bu son 4 yılda burada verdiğim emeği hiçbir zaman vermemiştim. Emeklilik bana yakışmıyor. Hobi olarak başladık, entegre tesis kurduk. İnşallah bu işi devam ettirip güzel bir şekilde KOBİ haline getireceğiz" dedi.
Çiftliğinde ürettiği hayvanların gübresinden biyodizel üretirken, tüyleri de tekstil firmaları tarafından tercih ediliyor. Aydoğdu, kanatlı eti sektöründe ihracatın açılacağı dönem için hazırlıklarını sürdürüyor.