Emeklilere Kurban Bayramı'nda çifte ikramiye ücreti! Emekli hesaplarına 8 bin lira yatabilir

Türkiye'de emekli sayısı 16 milyonu aştı. Belediyeler bayram öncesi ek ikramiyelerle destek sağlıyor; emeklilere toplamda 8000 TL ikramiye veriliyor.

Türkiye'de emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkarak tarihi bir rekora ulaştı. Ancak, emeklilerin Hazine'den aldığı payın sabit kalması nedeniyle milyonlarca emekli düşük aylık gelirle yaşamaya çalışıyor. Temmuz ayındaki zam oranını bekleyen emekliler, çeşitli gelişmelerle umut buluyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ UYGULAMASI

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla başlatılan bayram ikramiyesi uygulaması, her dini bayram öncesinde emeklilere ek gelir sağlıyor. 2023 yılı başında her bayram öncesi 3000 TL olmak üzere, toplamda 6000 TL ikramiye ödeneceği duyuruldu.

ÇİFTE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bu yıl bazı belediyeler de emeklilere ek ikramiye vererek destek sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da emeklilere 1500 TL ek ikramiye ödeyecek.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN EMEKLİLERE MÜJDE

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, emeklilere destek amaçlı olarak 5000 TL ek ikramiye vereceklerini açıkladı. Çavuşoğlu, "Bütçemizi en iyi şekilde değerlendirerek, sosyal yardımları artırmaya gayret ediyoruz. Emeklilerimizin maddi zorluklarını biliyoruz ve onlara destek olmak için çalışıyoruz" dedi. Bu destek "Horoz Kart" aracılığıyla sağlanacak.

CEYHAN BELEDİYESİ'NDEN 5000 TL EK İKRAMİYE

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, yerel seçimler öncesi verdiği 'İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira ikramiye' sözünü tutarak, Kurban Bayramı öncesinde 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıkladı. Başkan Aydar, "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz belediyemize başvurarak bu ikramiyeyi alabilirler" dedi.

CEYHAN'DA TOPLAM 8000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Ceyhan ilçesinde yaşayan emekliler, Ceyhan Belediyesi'nin verdiği 5000 TL ek ikramiye ile toplamda 8000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Başkan Aydar, "Zor zamanları birlikte aşacağız ve ihtiyaç sahibi emeklilerimize verdiğimiz sözü tutarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız" şeklinde konuştu. Başvuruların titizlikle değerlendirileceğini ve tek kriterin 'ihtiyaç sahibi' olmak olduğunu belirtti.

Ekonomi Haberleri