Emeklilere İkramiyede Kriz

Hükümetin zam yapılana kadar emeklilerin şikayetlerini azaltmak için geliştirdiği ikramiye formülü yeni bir krize neden oldu. İkramiyeden yararlanamayanların tepkileri bitmiyor

Çalışan emeklilerin kapsamın dışında tutulması yemiyormuş gibi, bu kez de çiftçi emeklilerinin sistemin dışında kaldığı ortaya çıktı. AKP’liler, çiftçilerden gelen tepkiler nedeniyle çözüm arıyor.

İkramiye krizi

Enflasyon altında ezilen emeklilere zam yapılması gerekirken, hükümetin Ocak ayına kadar beklenmesi kararı nedeniyle geliştirilen ikramiye ara formülü ciddi sorun oldu. Çalışmayan emeklilere tek seferlik yapılacak 5 bin liralık ikramiye ödemesinin, 12,2 milyon kişiyi ilgilendirdiği ve bütçeye toplam maliyetinin 61 milyar lira olduğu açıklandı.

Çiftçiler de tepkili

Ekonomik kriz nedeniyle çalışmak zorunda kalan emeklilerin uygulamanın dışında tutulması tepkilere neden olurken, ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı emeklilerin de kapsam dışında kaldığı ortaya çıktı. Binlerce emekli çiftçi, çalışan emekliler gibi ikramiye ödemesi alamadı. Bu durum tepkiye neden oldu. İkramiye alamayan çiftçiler AKP’lileri telefon ve mesaj yağmuruna tuttu.

Çözüm aranıyor

Çiftçilerin, ‘çalışan emekli’ statüsünde sayılmaması gerektiği belirtilerek, bunun düzeltilmesi için kulis çalışmaları başladı. Milletvekilleri konuyu parti yönetimine taşıdı. Konu Cumhurbaşkanına iletildi. Cumhurbaşkanının ilgili bakanlarla görüşerek, konunun çözümü için gereğinin yapılmasını istediği dile getirildi.

Ekonomi Haberleri