Emek: Bu öneri Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır: 'Sosyal konutlar bedava olsun'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bayram ikramiyesi, EYT, KYK’da faiz silinmesi ve otoda ÖTV indirimi gibi icraatına öncülük ettiği önerilerine bugün yenisini ekledi. Erdoğan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver” dedi. Prof. Dr. Uğur Emek, "Bu proje Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandırır. Yurttaş konuta bedavaya sahip olsun" önerisini getirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye bayram ikramiyesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözümü, Kredi ve Kurtlar Kurumu (KYK) borçlarında faizin silinmesi ve otomobilde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) 1.6 litrenin altındaki araçlarda dörtte bire düşürülmesi gibi iktidarın gerçekleştirmesine ön ayak olduğu önerilerinden sonuncusunu bugün sosyal konutlar konusunda getirdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye… Ben de buradan taahhüt ediyorum, biz iktidara geldiğimizde bu garantilerin arkasında duracağız” dedi.


’10 yılda rahat rahat ödenir’


Başkent Üniversitesi İktisat Programı Bölüm Başkanı, Karar gazetesi yazarı ve eski Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Planlama Uzmanı Prof. Dr. Uğur Emek, paylaşıma yaptığı yorumda bunun Kılıçdaroğlu’na seçimi kazandıracak bir proje olduğunu belirterek, “Şehir hastaneleri modeli gibi maliyeti devlet kira öder gibi ödesin. Yurttaş konuta bedavaya sahip olsun” dedi. Emek, kamu özel işbirliği (KÖİ) projelerine AKP iktidarının yılda 5 milyar dolar (90 milyar TL) ödediğine dikkat çekerek, “Konut projesinin toplam maliyeti 900 milyar TL yapıyor. Faiz hariç 10 yılda rahatlıkla ödenir” dedi.

Ekonomi Haberleri