Ekrem Açıkel Halk Tv canlı yayınında BDDK verilerindeki milyonerleri açıkladı

BDDK verilerine göre Türkiye'de milyoner sayıları yeniden açıklandı. Halk Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, canlı yayında o milyonerleri anlattı.

Vatandaş sefaleti bölüşürken son bir yılda milyoner sayısının arttığı açıklandı. BDDK verilerine göre Türkiye'de milyonerlerin sayısı 1 Milyon 592 Bine çıktı.

Halk Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, BDDK verilerini Halk Tv canlı yayınında yorumladı.

ACI GERÇEK

"BDDK verileri ortaya çıktı. Milyoner sayımız artıyor ama orta sınıf çöktü. Fakir artık daha fakir. Enflasyonist dönemlerde zengin daha zengin oluyor. Fakir daha da fakirleşiyor.

Asgari ücretin alım gücü 13 bin liraya düştü. 17 BİN liranın alım gücü 13 Bine düştü.

Memur emeklisi maaşı 14 Bin 820 lira, En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira. Sosyal yardım alan hane sayısı ise tam 7 Milyon 700 Bin. Aile Bakanlığı bunu gururla anlatıyor."

İŞTE MİLYONERLERİMİZ

"Ne demek milyoner. Bankada 1 milyon lira ve üzeri mevduatı olan kişi demek. Yüksek kur ve faiz sayesinde paradan para kazandılar. Türkiye'de milyoner sayısı 1 Milyon 80 Binden 1 Milyon 592 Bine çıktı. Ekonomik kriz var alım gücü yerlerde ama 512 bin yeni milyonerimiz oldu. Milyonerlerin banka hesabındaki mevduatlar yüzde 42 arttı. Paraları 8 trilyon 300 milyar liradan 11 trilyon 800 milyar liraya yükseldi. Türkiye'de son bir yılda gelen zamlar, alım gücünün azalması görünüşe göre sadece dar gelirliyi zora soktu. Para gene parayı çekti."

Ekonomi Haberleri