Ekrem Açıkel Cengiz Holding'in vergi karnesini canlı yayında açıkladı

Vatandaşlar ağır vergiler altında inim inim inlerken AKP'ye yakın zenginler vergisiz hayatına devam ediyor. Halk Ana Haber'de Ekrem Açıkel, vatandaşa küfürleriyle hatırlanan Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'in vergi karnesini açıkladı.

Türkiye'de vatandaşlar ağır ekonomik koşullar altında yaşamını sürdürmeye çalışırken, gıdadan ulaşıma, barınmadan eğlenceye kadar her türlü ihtiyacına fahiş zamlar altında yaşamaya çalışırken AKP'nin ihale şampiyonlarının vergi vermediği ortaya çıktı.

Halk Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Cengiz İnşaat'ın vergi karnesini kalem kalem anlattı.

GELİR VERGİSİNİNDE SONUNCU SIRADA

"Vergi rekortmenleri içerisinde Mehmet Cengiz'in durumu ne? Mehmet Cengiz 71 milyon lira gelir vergisi ödedi. Listenin sonunda ismi var. Mehmet Cengiz'in şirketleri ne kadar verdi? Hormonlu büyüme demiştik sorular sormuştuk. Hadi bakalım."

"İstanbul Havalimanı'nda Cengiz Beylerin ortaklığı var. Ne kadar vergi ödemiş Matrahsız. 2021 2022 2023'te koca havalimanı matrahsız olmuş. Vergi ödememiş. Evrak yalan söylemiyor."

SON ÜÇ SENEDİR VERGİ VERMEMİŞ

"Enerji projeleriniz var, Mersin Akkuyu gibi... Bakıyorum CK Enerji yatırım 2023 yılını matrahsız geçmiş. Herhangi bir ödeme yok. Matrahsızlar sizde bağımlılık yapmış.

YOLCU GARANTİSİ VAR VERGİ YOK

"Ankara tren garı.. Yolcu garantisi verilmiş buyurunuz işletme Cengiz Holding'in ortaklığı var. 2021 2022 2023 matrahsız. Yani vergi yok ama hazine garantisi var. Ben de kullandım. Hepsi matrahsız. Böyle ticaret ne güzel.

Otoyollara bakalım. Kuzey Marmara Otoyolu, Avrupa Otoyolu Yatırım İşletme A.Ş 2021 2022 2023 matrahsız. Tahakkuk eden vergiler gene matrahsız. Bizden sürekli para kesiliyor ama hiç matrah yok."

"Elektrik dağıtıma bakalım. CK Boğaziçi elektrik dağıtım. Avrupa yakasını düşünelim. Devasa bir bölge. 2023 matrahsız. Hiç mi vergi vermediniz verdiyseniz mutlaka gönderin yayınlayalım."

SİZ KÜFRETMİŞTİNİZ BİZ SAYGIYLA SORULARIMIZI SORUYORUZ

"Tarihi fotoğraf eşliğinde bir de Cengiz Holding çatı şirketin vergi levhasına bakalım. Ana Holding çatısı 3 yıldır vergi ödemiyor matrahsız. Küfürsüz sorular part 2 'Önce bir yerinizi kaldırın da yatırımlarıma bakın' demiştiniz. Ağzınızı bozdunuz biz de sorularımızı soruyoruz. Böyle ticarete can kurban. KDV'si içinde mi yok matrahsız."

Ekonomi Haberleri