Ekonomistten Ters Köşe: Dolar 20 TL'ye Düşecek!

İhracatçı doların gerçek değerinin 37 TL olması gerektiğini savunuyor. Halk ise dolar arttıkça gelen zamlar karşısınde ne yapacağını şaşırıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'nın dolar hakkındaki görüşleri ise şaşırttı.

Yatırımcılar en yüksek getiriyi sağlayacak yatırımları ararken yaşadığı karışıklığı, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'nın açıklamalarıyla gidermeye çalışıyor. Yeşilada, son dönemde kazandıran yatırım araçlarına dikkat çekerek, doların 20 liraya kadar düşeceğini öngörüyor ve bu yatırım aracını öneriyor. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar, ellerindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bu araçlardan biri de yüksek faiz oranları nedeniyle mevduat faizi oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın politika faizini %50 seviyesine yükseltmesiyle birlikte TL varlıklarına olan yatırımlar arttı. Mevduat faizi %55 seviyelerine gerilerken, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Birçok yatırımcının dolardan çıkarak mevduata yöneldiği gözlemlendi.

Dolar/TL kuru iki ayın sonunda 32 TL’den 33 TL’ye yükselmesine rağmen, bu artış birçok yatırımcının beklentilerini karşılamadı. Bu noktada TL varlıkları, kazanç açısından dolara göre daha fazla ilgi gördü.

"Dolar 20 TL'ye Düşer"

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'nın dolar konusundaki görüşleri de ilgi çekti. Yeşilada, dolar hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doların Türk lirasına karşı her gün 10 kuruş, 20 kuruş, 30 kuruş arttığı bir dönemden, hemen hemen hiç artmadığı bir döneme girdik. Bu da insanların içini bir miktar rahatlatıyor. Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, dolar TL 20'ye düşer. O zaman ihracatçı bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor.”

Ekonomi Haberleri