Ekonomistler Türk Lirası'nın değer kaybını yorumladı! Dolar için kim ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşamki kur ve faiz açıklaması sonrasında yükselişe geçen dolar/TL, bu sabah 12,04 ile rekor tazeledi. Euroda 13,64 seviyesi aşıldı. Ekonomistler Türk Lirası'nın değer kaybını yorumladı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası TL’de sert değer kaybı devam ediyor.


Dünyanın pek çok ülkesi faiz artışı ya da desteklerini çekme eğilimine girerken, Türkiye’de faizlerin dünyanın aksine düşürülmesiyle dolar/TL sert dalgalanmalarla birlikte 12,07’yi aştı.

Ozan Gündoğdu:

An itibariyle döviz kurunun yükselmesini sorun etmeyen hatta arzulayan bir politikayı takip ediyorlar. Sert bir enflasyon baskısıyla karşı karşıyayız. Beceriksizliklerini halkın sırtına yıkıyorlar. Dolar 11 TL’deki yolculuğunu da 1 haftada tamamlıyor…


Mühdan Sağlam:
Dolar piyasalarda 12 lirayı gördü. Dikkat çekici olan kurun 10 lirayı gördükten sonra 11 ve 12 'ye çıkma hızı. kur 11 liraya 6 günde, 12 liraya 4 günde çıktı. Bu makas daralıyor. Bir şey yapılmazsa korkarım kasım sonu aralık başında 15 görülecek..

Yalçın Karatepe:

Siz hala kararları "ekonomik gerekçelerle" aldıklarını mı düşünüyorsunuz?
Ayrıca; eğer bu kulis bilgisi doğru ise, faiz karalarını önceden bilen çok sayıda kişi var demektir. Bu durum döviz alan satanlara ilişkin endişe verici yorumları da haklı çıkarabilir.

Bizde işlemlerin saat 9.00’da başladığını düşünürsek, 1,5 saat içindeki değer kaybı %5’e dayandı.


Umit Akcay:
-2 ayda TL'nin %26.89 değersizleşmesi bir döviz krizidir (son durum USD/TRY 11.86 iken).

-23 Eylül'deki faiz indirimi süreci başladığından bugüne (23 Kasım) yaşananlar, karşımızda işlemeyen iki modelin olduğunu gösteriyor.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:
Tabi, tabi dış güçler yapıyordur!!!

Ey Ak Parti-MHP liler ne zaman uyanıp, gerçeği göreceksiniz?

Bırakın artık iktidarın uydurduğu komplo teorilerine kanmayı!

Dolar 12 liraya koşuyor,
Euro da, 13.45'in üzerinde işlem görüyor

Ekonomi Haberleri