Edirneli Tava Ciğer Yiyemez Hâle Geldi

AKP iktidarının ekonomisinde Edirneli, memleketinin meşhur yemeği tava ciğerini yiyemez hale geldi.

İktidar, Türk halkını derin bir yoksulluğa mahkum etti. Asgari ücret de enflasyon karşısında eriyip gitmeye devam ediyor.

Edirne'de 300-350 arasında olan bir tabak ciğerine yurttaşlar ulaşamaz hale geldi.

Anka'nın mikrofon tuttuğu yüzde 81 engelli Bülent Örs, Toplum Yararına Programlar'daki (TYP) işinin sona ermesiyle işsiz olduğunu belirtip şunları anlattı:

"AİLEMLE ÇARŞIYA ÇIKSAK 300 LİRA OLAN CİĞER NASIL YİYECEĞİZ"

"Bir Edirneli olarak çok uzun yıllardan beri tava ciğeri maalesef yiyemiyoruz. Tek başımıza da çıktığımızda bir türlü boğazımızdan da geçmiyor. Evliyim. Bir kızım, bir oğlum, 5 de torunum var. Bunlarla çarşıya çıksak yaklaşık 300 lira olan bir ciğeri nasıl yiyeceğiz ki? Edirneliyim ben, yani yerlisi olarak bile çok uzun yıllardan beri henüz daha yiyemedim. Sarayiçi’nde bir kilo etin 2 bin lira olduğu, bir çocuk oyununun 100 TL olduğu, bir top dondurmanın 50 lira olduğu yerde asgari ücretle çalışan ne yapabilir ki? Üstelik bir de işsizim. TYP’den 9 aylık programa katıldım. Maalesef program 30 Haziran’da sona erdiği için şu anda da işsizim. Üstelik yüzde 81 de engelliyim. Ülke böyle, gidişatı böyle. Yapılacak herhangi bir şey de yok herhalde”

Ekonomi Haberleri