e-Devlet bilgileriniz anında dolandırıcıların eline geçiyor! O linke sakın tıklamayın

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Meclis kararıyla vatandaşlara son üç yıla ait kredi kartı aidatlarının iade edileceği iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Merkez, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve dolandırıcılık amacı taşıdığını vurguladı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi kartı aidatı iade haberleriyle birlikte, sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi adı altında yapılan para iadesi iddiaları da paylaşıldı. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür paylaşımların vatandaşları yanıltıcı olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, söz konusu linklerin e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi için kullanılabileceği konusunda da vatandaşları uyardı.

"E-DEVLET BİLGİLERİNİN ELE GEÇİRİLMESİ AMAÇLANMAKTA"

DMM'den yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak, “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar dolandırıcılık amaçlıdır.
"Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" verileceği vaadiyle yapılan paylaşımlardaki link aracılığıyla, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz."
ifadesi kullanıldı.

Ekonomi Haberleri