Dünyaca Ünlü Banka Türk Bankalarına İlişkin Hedef Fiyatlarını Güncelledi

Dünyaca ünlü banka JPMorgan, Türk bankalarıyla ilgili hedef fiyatlarını da revize ederken, tavsiyelerini de güncelledi.tavsiyelerini güncellerken hedef fiyatlarını da revize etti.

JPMorgan analistleri Mehmet Sevim, Samuel Goodacre ve Sukanya Khan tarafından imzalanan 5 Temmuz tarihli rapora göre, hükümet ve TCMB tarafından atılan kararlı ve koordineli adımlardan sonra piyasanın enflasyonun düşürüleceğine olan güveninin arttığı ve bankaların yılbaşından bu yana yüzde 80 prim kaydettiği ifade edildi.

Akbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıfbank, söz konusu raporda, hedef fiyatları güncellenen bankalar arasında yer aldı

Dev banka JPMorgan, Akbank için hedef fiyatını 77 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini ise "nötr" olarak açıkladı. Banka, Garanti BBVA için hedef fiyatını 164 TL'ye çıkarırken, hisseye yönelik tavsiyesini ise "nötr"den "ağırlığını artır" seviyesine çıkardı.

VakıfBank için hedef fiyatını 24 TL'ye yükselterek, tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak sabit tutan JPMorgan, Yapı Kredi için hedef fiyatını 44 TL’ye artırılarak hisseye yönelik tavsiyesini "nötr" olarak kaydetti.

Ayrıca JPMorgan, Halkbank için hedef fiyatını 18 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak korudu.

BankaEski Hedef Fiyat (TL)Yeni Hedef Fiyat (TL)Tavsiye
Akbank4577Nötr
Garanti BBVA72,40164Ağırlık artır
Yapı Kredi2744Nötr
Halkbank1318Ağırlık azalt
Vakıfbank17,5024Ağırlık azalt

Ekonomi Haberleri