Dünyaca ünlü ABD markası Türkiye'de üretilecek

Eren Perakende, Azerbaycan, Kırgızistan, Ermenistan, Özbekistan, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan’daki distribütörlük haklarını da elinde tuttuğu Converse’i Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor.

Eren Grubu, enerji, çimento, tekstil ve ambalaj gibi birçok sektörde faaliyet gösterirken, perakende sektöründeki başarılarıyla da dikkat çekiyor. Grubun perakendedeki yolculuğu, 1969 yılında kurulan Er-os Çamaşırları ile başladı ve bugün Eren Perakende adı altında 600'e yakın mağaza ve 25 ülkede 1000’in üzerinde satış noktasıyla devam ediyor.

Eren Perakende'nin temelleri 1988 yılında atıldı ve 1990 yılında Fransız tekstil firması Devanlay SA ile ortaklaşa kurulan Devanlay–Eren Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla Lacoste ürünlerinin lisanslı üretimi ve dağıtımına başladı. Zamanla Burberry, Gant, Nautica ve Converse gibi prestijli markaların distribütörlüğünü de üstlendi.

2008 yılında, Eren Perakende, dünya markalarının seri sonu ürünlerini tüketicilere ulaştırmak amacıyla Occasion mağazalarını açtı ve ardından çok markalı ayakkabı konseptiyle SuperStep mağazalarını hayata geçirdi. 2020 yılında Fransız Maus Frères Grup'a ait lüks giyim markası The Kooples'ı Türkiye pazarına sundu ve 2023 yılında United4 markasını portföyüne ekledi.

Eren Perakende, 2023 yılında bünyesine kattığı Intersport markası ile önümüzdeki 5 yıl içinde 250 milyon dolarlık ciro hedefliyor. Aynı yıl, United Brands adı altında lüks moda markalarını bir araya getirerek yeni bir perakende konsepti oluşturdu. Bu konseptin ilk mağazası da 2023'te açıldı ve Boss, Calvin Klein, Gant, Guess, Lacoste, Liu Jo, The Kooples ve Tommy Hilfiger gibi global moda markalarını bir araya getirdi.

2015 yılında, Eren Perakende, ünlü Amerikan sneaker markası Converse’in Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Ermenistan, Özbekistan, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan’daki distribütörlük haklarını aldı. Türkiye’deki ilk Converse mağazası 2022 yılında İzmir İstinyepark’ta açıldı ve şu anda Türkiye genelinde 15 mağaza ile hizmet veriyor.

Eren Perakende'nin şimdi Converse markasını Türkiye’de üretmeye hazırlandığı belirtiliyor. Üretimin, grup tarafından distribütörlük haklarına sahip olunan diğer ülkelere ihracatını da kapsayacak şekilde genişletileceği ifade ediliyor.

Ekonomi Haberleri