Doları Olanlara Soğuk Duş! Commerzbank'tan Yeni Dolar Tahmini

Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose, TCMB'nin faiz artışı sonrası TL'nin istikrar kazandığını belirtti. Enflasyon Haziran’da sürpriz bir düşüş yaşadı. TCMB'nin döviz rezervleri toparlandı. ABD'deki ekonomik veriler TL'yi destekliyor. Ghose, yıl sonu dolar/TL tahminini koruduğunu belirtti.

Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz oranını yüzde 50'ye çıkarmasının ardından Türk lirasının istikrar kazandığını belirtti. Haziran'da enflasyonun beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadığını hatırlatan Ghose, TCMB'nin döviz rezervlerinin de toparlandığını ifade etti. ABD'deki ekonomik verilerin lira ve diğer gelişen piyasa para birimlerini desteklediğini vurgulayan Ghose, dolar/TL'nin 2024 sonunda 35 olacağı tahminini korudu.

TL'NİN İSTİKRARI

Bloomberg'te yer alan habere göre Commerzbank Gelişen Piyasa Ekonomisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz oranını yüzde 50'ye çıkarmasının ardından Türk lirasının istikrar kazandığını belirtti. Ghose, Haziran'da enflasyonun beklenmedik bir şekilde düşüş yaşadığını vurguladı.

REZERVLER TOPARLANDI

Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin toparlandığını ifade eden Ghose, ABD'deki ekonomik verilerin de lira ve diğer gelişen piyasa para birimlerini desteklediğini belirtti. Ghose, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Şimşek, geleneksel ekonomi politikalarına bağlı kalacaklarını belirtti" dedi.

YIL SONU TAHMİNİ

Ghose, "Dolar/TL’de 2024 sonu için 35 olan 'sembolik tahminimizi’ koruyoruz" ifadesini kullandı. Enflasyonun baz etkileriyle yüzeysel olarak yavaşlayacağını, ancak temel düzeyde yavaşlama olmazsa politika yapıcıların yeni bir güven krizi yaşayabileceğini ekledi.

PİYASA GÜVENCESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Şimşek'in piyasalara geleneksel ekonomi politikalarına bağlı kalacakları konusunda güvence verdiğini belirten Ghose, Merkez Bankası yönetiminin de enflasyonun gelecek aylarda ılımlaşacağını öngördüğünü ifade etti. Bu durumun kritik bir test olacağını vurguladı.

GELECEK AY Kİ BEKLENTİLER

Ghose, "Enflasyon baz etkileriyle yüzeysel olarak yavaşlayacak. Temel düzeyde yavaşlama olmazsa politika yapıcılar yeni bir güven krizi yaşayabilir" dedi. Dolar/TL’de 2024 sonu için 35 olan 'sembolik tahminimizi’ koruyoruz" ifadesiyle beklentilerini özetledi.

Ekonomi Haberleri