Dolar'ı Mehmet Şimşek dedikodusu mu yükseltiyor?

10 Haber yazarı Erdal Sağlam bugünkü yazısında jet hızıyla yalanlanan Mehmet Şimşek'in istifa haberinin etkilerine dikkat çekti. Sağlam'ın yazısındaki "AKP'ye yakın bir tasarrufçu" detayı çok konuşulacak.

Doları ‘Şimşek gidebilir’ dedikodusu mu yükseltiyor? Yabancılar da bu soruyu soruyor

31 Mart yerel seçimlerinin ardından aylarca yatay seyreden dolar kurunda son zamanlardaki hareketlenme dikkat çekiyor.

Dolar artık 34 için gün sayıyor.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, bugünkü yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili istifa dedikodularına dikkat çekti.

Kulisleri sallayan ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından jet hızıyla yalanlalan habere göre Mehmet Şimşek 2 hafta önce istifa etti, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Şimşek'i bu karardan vazgeçirdi.

Erdal Sağlam, "Son günlerdeki döviz talebinin büyük ölçüde yerli yatırımcıdan kaynaklandığı çok açık. Bu talep, yabancının da dikkatini çekmiş görünüyor. Dolardaki artışın arkasında Mehmet Şimşek için çıkarılan 'Gidebilir' dedikodusunun etkisi var" tespitinde bulundu.

Sağlam'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

"Haberlere yansıyan böyle bir durum, daha önceden piyasalarda duyulmuş ve fiyatlanmaya başlamış da olabilir. Şahsen, daha önce de olduğu gibi; AKP’ye yakın bir tasarrufçu büyük miktarda dövize dönüp ardından “Şimşek gidebilir” dediyse dalga dalga talebin büyümüş olabileceğini tahmin ediyorum. Böyle olmuştur demek mümkün değil ama söylemek istediğim; AKP’de Şimşek’in rahatsızlığının duyulup piyasalara bu bilgilerin sızma olma ihtimali çok yüksek.

Dövizdeki telaşın içeriden dışarıya bulaştığını söylemiştik. Bunun en önemli dayanağının Mehmet Şimşek’le ilgili duyulan tedirginlik olduğunu biliyoruz. Yabancı yatırımcıların, dünden itibaren, “Şimşek’le ilgili bir sıkıntı mı var?” diyerek, Türkiye’yi bilenlerden nabız yoklamaya başladıklarını öğreniyoruz.

Yaşananların nedeni; kötü yönetim ve iktidarın “rasyonel kararlar uygulamaya devam edeceği” konusunda, yerli-yabancı kimseye güven verememiş olması."

Ekonomi Haberleri