Dolardaki Yükselişi Bir de Esnafın Ağzından Dinleyin!

Şanlıurfa’da telefon satışı yapan Osman Altundağ, dolar kurundaki artış nedeniyle işlerinin azaldığını belirtti. Dolar fiyatlarındaki artış, akıllı telefon fiyatlarını olumsuz etkiledi. Kış aylarında işler daha iyi olurken, yaz aylarında yavaşlıyor.

2024 yılı itibariyle, Şanlıurfa'da telefon satışı yapan esnaf Osman Altundağ, dolar kurundaki artış nedeniyle işlerinin azaldığını belirtti. Akıllı telefonlar, Şanlıurfa'da her kesimden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ancak, dolar fiyatlarındaki artış birçok sektörü olumsuz etkilerken, bu durum akıllı telefon fiyatlarına da yansıyor.

Şanlıurfa’da telefon satışı yapan Osman Altundağ, dolar kurundaki artış nedeniyle işlerin azaldığını söyledi. Şanlıurfa'da akıllı telefonlar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Dolar fiyatlarındaki artış, birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Bu durum, akıllı telefon fiyatlarına da yansıyor. Urfanatik'e konuşan Osman Altundağ, telefon satışlarının devam ettiğini belirtti. Ancak, dolar kurundaki artış nedeniyle işlerinin azaldığını ifade etti.

"KIŞIN İŞLERİMİZ DAHA İYİ"

Altundağ, işlerinin iyi olduğunu dile getirdi:

"Vatandaşların telefon alımı artmış durumda,Yaz aylarında işler yavaşlayabiliyor. Çünkü insanlar dışarı çıkıp işlerini hallediyor. Kış aylarında işler daha iyi oluyor. İnsanlar dışarı çıkma imkânı bulamıyor. Müşteri kitlesinin çoğu dışarıda çalışmak için şehri terk ediyor."

"EN ÇOK TERCİH EDİLEN MODEL"

Altundağ, KVK kayıtlı cihazları önerdiğini belirtti:

"Kayıtsız cihazlar da alınabilir, ancak KVK kayıtlı cihazlar daha güvenilir. E-mail geçici kayıtlar açılmıştır. Kayıt ücreti 500 liradır. Pasaport yöntemiyle de kayıt yapılabilir. Bu durumda fiyatlar 30.000-32.000 TL arasında değişiyor. En çok tercih edilen telefon modeli iPhone 15 Pro Max’tir. Geçici kayıt olduğu için onu öneriyoruz. Fiyatı 42.000-43.000 TL civarındadır."

Ekonomi Haberleri