Dolar TL Kritik Seviyeye Yaklaştı! Yatırımcısı Köşeye Sıkıştı

Yatırımcılar, dolar kurundaki değişiklikleri yakından takip ediyor. Dün 33 TL seviyesini aşan dolar kuru, bugün yeniden 33 TL civarında işlem görüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyallerini vermesiyle birlikte doların diğer para birimleri karşısında değer kaybettiğini belirtti. Bugün is gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde.

Dolar/TL, günü değer kazancıyla açtıktan sonra saat 09.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 32,9060 seviyesinde işlem görüyor. Avro/TL aynı dakikalarda yüzde 0,6 artarak 35,8200, sterlin/TL ise yüzde 0,2 yükselerek 42,3300 seviyesinde satılıyor.

Dolar endeksi ise dünkü yüzde 0,2'lik düşüşün ardından 105 seviyesinden tamamladığı günü şu anda önceki kapanışının hemen altında geçiriyor.

ABD Konfresi'nde yarıyıllık Para Politikası Raporu sunumunun ikinci gününde, Powell enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu ancak hala yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde ulaşılmadığını belirtti.

Bugün, yurt içinde perakende satışlar ve haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verileri gibi yoğun veri gündemini takip edeceğiz. Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin ise direnç olarak önemli olduğunu belirten analistler, piyasaların bu seviyeleri yakından izlemesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomi Haberleri