Dev şirketi ceza yağdı: Bu suça dikkat!

Rekabet Kurulu, Hamzaoğlu Kimya San. ve Tic. AŞ'ye, alıcılarının satış fiyatlarını belirlediği gerekçesiyle 1.941.954,27 TL idari para cezası verdi. Karar oybirliği ile alındı.

Hamzaoğlu Kimya San. ve Tic. AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurulu, şirketin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği sonucuna ulaştı. Kurul, bu ihlal nedeniyle şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

İDARİ PARA CEZASI KARARI

Soruşturma, 13 Nisan 2023 tarihli ve 23-18/343-M(8) sayılı karar doğrultusunda başlatıldı. Soruşturma kapsamında toplanan deliller, yazılı ve sözlü savunmalar ile dosya kapsamı incelendi. Sonuç olarak, Hamzaoğlu Kimya San. ve Tic. AŞ’nin, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemesiyle, Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği'nden yararlanamadığı ve bu uygulamalara bireysel muafiyet tanınamayacağı tespit edildi.

MİLYONLUK CEZA

Bu ihlaller nedeniyle, 2023 yılı gayrisafi geliri üzerinden takdir edilen 1.941.954,27 TL idari para cezası, oybirliği ile karara bağlandı. Karara karşı, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri'nde yargı yoluna başvurma hakkı açık bırakıldı.

Ekonomi Haberleri