Dev liste açıklanıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı: Hangi borçlular ifşa edilecek?

Vergi borcu olan mükellefler için geri sayım başladı. 5 milyon TL ve üzeri borcu olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2024 yılında yapılacak vergi borçları açıklaması için hazırlıklar başladı.

5 milyon TL üzeri borçlular için kritik tarihler belirlendi. 15 Ekim 2024’ten itibaren, 5 milyon TL ve üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin isimleri Türkiye genelinde ifşa edilecek.

TÜM GÖZLER BU LİSTELERDE

Vergi daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılacak açıklamalar, milyonları ilgilendiriyor. 2023 yılı sonuna kadar vadesi gelen ve ödenmeyen borçlar listede yer alacak. Ayrıca, 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşen vergi ve cezalar da kapsamda.

İSTİSNAİ DURUMLAR VE MUAFİYETLER

Ancak tüm borçlar açıklama kapsamında değil. Büyükşehir belediyeleri, bu belediyelere bağlı kuruluşlar ve bazı yapılandırma kapsamındaki borçlar ifşadan muaf tutulacak. Ayrıca, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen mükelleflerin borçları da açıklama dışı bırakıldı.

SON TARİHLER VE YERLER

15 Ekim ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde, 1 Kasım ile 15 Kasım 2024 arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde ifşalar yapılacak. Borçlular, bu tarihlerde açıklanacak listeleri dikkatle takip etmeli.

Ekonomi Haberleri