Dev bankadan dolar için sürpriz senaryo! Yıl sonu tahmini belli oldu

Enflasyon endişeleri yükselirken, TL'nin geleceği belirsizleşiyor. Doların yıl sonunda hangi seviyeye ulaşacağı ise tahminleri zorluyor.

Commerzbank'ın döviz analisti Tatha Ghose, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Ghose, enflasyon beklentilerinin hızla artmasıyla birlikte Türk Lirası’nın daha da zayıflayacağını öngörüyor.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ ARTIYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son piyasa katılımcıları anketine dikkat çeken Ghose, enflasyon beklentilerinin yükseldiğini vurguladı. Bu durumun, kamuoyunun ekonomiye dair olumsuz algısını daha da derinleştirdiğini belirtti.

EKONOMİK GERİLEME ZORUNLULUĞU

Ghose'a göre, enflasyonu kontrol altına almak için maliye politikasının uzun süren bir ekonomik gerilemeyi göze alması gerekiyor. Aksi takdirde, Merkez Bankası’nın faiz artırımları ya da diğer düzenleyici reformlar yeterli olmayacak.

DOLAR/TL BEKLENTİSİ

Şu an 33,9181 seviyesinde olan dolar/TL kurunun yıl sonuna kadar 35 TL seviyesine ulaşacağını tahmin eden Ghose, bu artışın Türk Lirası’nın zayıflamasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti.

Ekonomi Haberleri