Dar gelirliler o şehirlere taşınmak istiyor! İşte Türkiye'nin en ucuz şehirleri

Ekonomik kriz çarşı pazardaki fiyatları uçururken emekliye yapılan düşük zamlar nedeniyle neredeyse zorunlu gıda malzemeleri bile alınamaz oldu. Hayat pahalılığı yüzünden şehir değiştiren asgari ücretlilerin, tayinini isteyen memurların sayısı hiç az sayılmaz. Peki şehir değiştirenler en çok hangi şehri tercih ediyor?

Enflasyonun yüksekliği alım gücünü her geçen gün düşürmeye devam ediyor. Ev kiralarının özellikle büyük şehirlerde ulaştığı nokta asgari ücrete dayanmış hatta aşmış bulunuyor. Ev kirası, mutfak giderleri ve faturalar tek kişinin çalıştığı evlerde geçimi imkansız hale getiriyor.

TÜİK'E GÖRE YAŞAM MALİYETİNİN EN DÜŞÜK OLDUĞU ŞEHİRLER

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye'nin en ucuz şehirlerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’de yaşam maliyeti en düşük olan şehirler belirlendi. Söz konusu araştırmada gıda, ulaşım, barınma gibi birçok faktör değerlendirildi. 5 şehrinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alması dikkat çekti.

Emekli olan ve karısıyla birlikte İstanbul'da yaşayan bir emekli çift taşınma nedeni olarak "İstanbul'da 15 bin TL'ye bile ev yok." derken küçük şehirlerin kırsal beldelerinde çok daha uygun kirayla yaşayabilmeyi hesap ediyor.

Mardin'in doğup büyüdüğü şehir olduğunu söyleyen bir asgari ücretliyse TÜİK'in verilerine inanmadığını söyledi. Çocukların okul kaydını eve yakın bir okula taşıyacağını söyleyen vatandaş bu sayede ulaşım giderlerinin azalmasını planlıyor.

İşte TÜİK'e göre Türkiye'de yaşam maliyetinin düşük olduğu iller:

  • Ağrı
  • Kars
  • Iğdır
  • Ardahan
  • Mardin

Ekonomi Haberleri