Dalında fiyatı 7 liraya düştü! Markette 5 katına satılıyor

Marketlerde 40 liraya satılan mandalinayı, üretici 7 liraya satmıyor. Çiftçiler, yol kenarında kendi ürünlerini değerlendirmeye çalışıyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki mandalina üreticileri, düşük fiyatlardan yakınıyor. Üreticiler, marketlerde yüksek fiyattan satılan mandalinayı, tüccarın dalında ucuza almaya çalıştığını belirtiyor.

TÜCCAR 7 LİRA TEKLİF EDİYOR

Çiftçiler, dalındaki mandalinaya tüccarın sadece 7-8 lira teklif ettiğini ifade etti. Buna ek olarak, bu fiyatın maliyetlerini karşılamadığını vurguluyorlar. "Geçen yıl da aynı fiyattı, bu yıl da değişmedi" diyen bir üretici, girdi maliyetlerinin ise iki üç katına çıktığını belirtti.

MARKET FİYATLARI UÇUK

Marketlerde 35-40 liraya satılan mandalinayı, tüccarın ucuza almak istediğini söyleyen çiftçiler, bu teklifi kabul etmiyor. "7 liraya sattığımızda emeğimizin karşılığını alamıyoruz" diyen üretici, masrafları karşılayamadıklarını ifade etti.

YOL KENARINDA SATIŞ ÇABASI

Üreticiler, mandalinayı kendileri değerlendirmeye çalışıyor. Ancak tüccara 15 liranın altında fiyatla satmanın zarar anlamına geleceğini belirtiyorlar. Bahçelerinden sökme tehdidiyle karşı karşıya kalan çiftçiler, bu şekilde devam ederse üreticiliği bırakacaklarını söylüyor.

Ekonomi Haberleri