Daha İmzası Kurumamıştı: Fabrikaya Yakın Depo İlanları Patladı

7 Temmuz'da uygulamaya koyulan Çinli araçlara ek gümrük vergisi otomobil üreticilerini harekete geçirdi. BYD Türkiye'de fabrika kuracağını açıklayan ilk şirket oldu. Şirket yöneticileri Recep Tayyip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

BYD'nin Türkiye yatırımı, yeni yatırımların habercisi olabilir. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD’nin Macaristan’ın ardından Türkiye’ye fabrika açacak olmasının yankıları sürüyor.

BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapması, uzun süredir Türkiye ile görüşme halinde olan diğer Çinli üreticileri de harekete geçirebilir. Bu durum, Türkiye'de otomotiv sektöründe önemli bir gelişmeye yol açacağına kesin gözüyle bakılıyor.

SAHİBİNDEN FABRİKAYA YAKIN DEPO

Anlaşmada imzalar atılır atılmaz fabrikanın kurulacağı Manisa’daki araziler, depolar ve tesisler ilan sitelerinde yer bulmaya başladı.

Bir ilan platformuna Manisa’daki depo ve imalathanesinin ilanını koyan satıcı, “BYD otomobil fabrikasına 40 dakika” başlığıyla ilan açıklamasına şunları yazdı:

“BYD’nin Manisa’da fabrika kurma anlaşması imzalandı, bölgedeki ekonomik hareketlilik artıyor. Küçük ve orta ölçekli üreticilerin bu durumdan faydalanarak yakın bölgelerde imalathane ve depo arayışına girmesi bekleniyor.”

Ekonomi Haberleri