CHP'den Fındık üreticileri konusunda dikkat çekici çıkış

CHP Trabzon milletvekili Sibel Suiçmez, mecliste yaptığı basın toplantısında Fındık üreticisinin sorunlarına dair net açıklamalarda bulundu.

Fındık üreticileri taban fiyat üzerine taleplerini dile getirirken AKP ekonomi yönetiminden bu taleplerin gerçekleşeceğine dair kesin bir tavır gelmiyor. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, fındık üreticilerinin verdikleri emeğin karşılığının alınması için iller arası farklılıkların gözetilmesi gerektiğini söyledi.

ÜRETİCİLER CEZALANDIRILIYOR

Mecliste düzenlenen basın toplantısında iktidarın bilinçli şekilde fındık üreticisine cezalandırmak için FİSKOBİRLİK'i işlevsiz hale getirdiğini, yıllardır rekolteyi yükseltip alım fiyatını düşürdüğünü ileri süren Suiçmez, sözlerine şöyle devam etti:

"Fındıkta üreticisi darda kalmasın, patron değil üretici kazansın. Bu nedenle fındık üreticisinin taleplerini görmezden gelmeyin. Fındık fiyatını rekolteye göre değil, maliyet analizine göre belirleyin, zorda kalan üreticiyi destekleyin, Tarım ve Ticaret bakanlıklarını fındığı pazarlamak için görevlendirin, ihracatta yeni ülkelere açılımı sağlayın, en kısa sürede FİSKOBİRLİK'i mevcut siyasi vesayetten arındırın ve yeniden işlevsel hale getirin."

"EN AZ 160-180 LİRA OLMALI"

Fındık hasadına çok az bir süre kalmasına rağmen fındık taban fiyatının henüz açıklanmadığını kaydeden Suiçmez, fındık üreticisinin emeğinin karşılanması için iller arasındaki farklılıkların da gözetilerek taban fiyatının en az 160-180 lira arasında olması gerektiğini söyledi. Suiçmez, "Eğer fındık taban fiyatı belirttiğimiz rakamın altında olursa Karadenizlinin buna cevabı bu sefer çok sert olacaktır. CHP olarak üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Ekonomi Haberleri